Βόλτα στα υφασματάδικα της Αθήνας

φωτό Greek Gentleman
Ήθελα από καιρό να κάνω αυτή την βόλτα και η ευκαιρία δόθηκε πρόσφατα, με αφορμή την αναζήτηση κάποιου υφάσματος από την σύντροφό μου. Είχα πολλά χρόνια να περάσω από το σημείο αυτό και ιδίως να έχω τον χρόνο να κοιτάξω με άνεση. Φτάσαμε λοιπόν με το μετρό στο Σύνταγμα και κατηφορίσαμε την Ερμού.
Στρίβοντας δεξιά, μπήκαμε στην οδό Κορνάρου, όπου ξεκινούν τα υφασματάδικα. Από εκεί κινηθήκαμε βόρεια και δυτικά. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα καταστήματα σε άλλους δρόμους, τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή, όσο και αλλού. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν ωστόσο αρκετά ενδεικτική, καθώς στους δρόμους αυτούς υπάρχουν συγκεντρωμένα πολλά καταστήματα υφασμάτων και συναφών ειδών.
Περάσαμε λοιπόν τις οδούς Κορνάρου, Περικλέους που εν συνεχεία λέγεται Αθηναΐδος, Ρόμβης, Κολοκοτρώνη, Καλαμιώτου, ξαναπεράσαμε την Αθηναΐδος και ξαναβγήκαμε στην Ερμού. Περάσαμε πολλά μαγαζιά, ισόγεια και υπόγεια, τόσα που δεν τα θυμάμαι όλα φυσικά. Θυμάμαι τον "Ερωτόκριτο" στην Περικλέους με την χαρακτηριστική φιγούρα του ιδιοκτήτη, το "Tailoring" στην Καλαμιώτου και την "Αθηναΐδα" στη συμβολή Καλαμιώτου και Αθηναΐδος.

φωτό velonistas.gr
Τι βρήκαμε; Πράγματα και θαύματα! Πληθώρα υφασμάτων κάθε λογής σε φοβερές τιμές... αλλά για γυναικεία ρούχα! Δυστυχώς δεν πρόσεξα ούτε ένα κατάστημα με ανδρικά υφάσματα. Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι έχει κλείσει και ένα κατάστημα με υφάσματα υποκαμίσων, που ήξερα στην οδό Ρόμβης. Προφανώς η κατά παραγγελία ανδρική ένδυση έχει συρρικνωθεί σε τεράστιο βαθμό, γεγονός που ωθεί τα σχετικά καταστήματα σε αλλαγή εμπορεύματος ή τα θέτει εκτός αγοράς με συνταξιοδοτήσεις κλπ. 
Βρήκα βέβαια διάσπαρτα υφάσματα στα υπόλοιπα μαγαζιά. Για παράδειγμα, βρήκα ποπλίνες για πουκάμισα σε ψιλά καρώ διαφόρων χρωμάτων με 5 ευρώ/μέτρο. Επίσης βρήκα ωραία ολόμαλλα ή σύμμεικτα υφάσματα για σπορ σακάκια, τουίντ, κλπ σε τιμές από 5 ως 8 ευρώ το μέτρο. Ακόμα και υφάσματα για παλτό. Δεν βρήκα όμως σε ικανοποιητική έκταση και ποικιλία και σίγουρα δεν βρήκα καθόλου υφάσματα για κοστούμια. Προφανώς όσοι ράφτες έχουν δουλειά και όσοι ράβουν πιο μαζικά αγοράζουν από χονδρεμπόρους ή κάνουν εισαγωγή. Σε κάθε περίπτωση θέλει ψάξιμο το πράγμα και όλο και θα βρεις ενδιαφέροντα υφάσματα σε πολύ δελεαστικές τιμές.
Επιφυλασσόμεθα λοιπόν για περισσότερες πληροφορίες στον τομέα "υφάσματα", κάθε φορά που θα έχουμε την ευκαιρία για εξορμήσεις. Όσοι όμως έχετε αντίστοιχο ενδιαφέρον και ξέρετε πού θα βρούμε ανδρικά υφάσματα μοιραστείτε τις γνώσεις και τις πληροφορίες σας μαζί μας! Και όποτε έχετε διάθεση και χρόνο για μια χαλαρή βόλτα, μόνοι ή κατά προτίμηση με το ταίρι σας, περάστε από αυτό το σημείο του εμπορικού κέντρου. Δεν θα χάσετε. Ακόμα κι αν δεν αγοράσετε κάτι -αν και δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία γιατί δεν θα βρείτε αλλού υφάσματα σε τέτοιες τιμές (ως και 1 ευρώ το μέτρο ολόμαλλα υφάσματα!)- θα κερδίσετε λίγη ευχάριστη ώρα με πολλά ερεθίσματα και θα πάρετε ιδέες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τολμήστε στα σωστά πλαίσια!

Ερώτηση Αναγνώστη #2: Πού μπορώ να ράψω ένα χειροποίητο κοστούμι στην Αθήνα;