Συμβουλή #2: Προσοχή στην εφαρμογή

Προσέξτε την εφαρμογή!


Τα ρούχα μας δεν πρέπει απλώς να μας καλύπτουν για λόγους φυσικής προστασίας και κοινωνικής ευπρέπειας. Πρέπει και να μας αναδεικνύουν, δηλαδή να μας παρουσιάζουν στον περίγυρο (και στον εαυτό μας φυσικά!) με αξιοπρέπεια πρωτίστως και με βελτιστοποίηση κατά το δυνατόν των σωματικών μας χαρακτηριστικών. Το σώμα μας πρέπει να το αγαπάμε, είτε η μορφή του μας ικανοποιεί είτε όχι. Τέλειο σώμα απλώς δεν υπάρχει, υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που η σωματική τους κατάσταση προσεγγίζει το τέλειο, αυτοί όμως είναι μια μειοψηφία, οι περισσότεροι έχουμε αδυναμίες, είτε εκ φύσεως είτε εκ ζωής. Είναι εντελώς ξεκάθαρο πως το σωστό είναι όλοι μας να προσπαθούμε συνεχώς να διατηρούμε το σώμα μας υγιές και αρμονικό. Όμως, είτε το έχουμε πετύχει, είτε το προσπαθούμε, είτε βρισκόμαστε σε φάση που απλώς δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, πρέπει να φροντίζουμε τα ρούχα μας να εφαρμόζουν με τον καλύτερο τρόπο πάνω στο σώμα.


Δείτε για παράδειγμα την παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται φυσικά για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος αριστερά δείχνει ως πρόεδρος των ιδιοκτητών στριπτιτζάδικων, ενώ δεξιά ως ένας κομψός εύσωμος άνδρας. Πρέπει λοιπόν να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή των ρούχων πάνω μας, κοινώς να τα φοράμε, όχι "να μας φορούν". Η σωστή εφαρμογή αναδεικνύει το καλό σώμα και "σώζει" το προβληματικό. Είναι εντελώς λάθος πως η τέλεια εφαρμογή των ρούχων αφορά μόνο όσους έχουν ιδανικές αναλογίες. Ίσα-ίσα, ακριβώς όσοι έχουν εμφανείς σωματικές ατέλειες είναι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για σωστή εφαρμογή. Ένα εξαιρετικό σώμα ή πρόσωπο (σε αναλογίες) συγχωρεί κάποια κακή εφαρμογή. Όμως η κακή εφαρμογή κυριολεκτικά τονίζει κάθε αδυναμία του σώματος

Όσοι φοράτε κάτι που έχει ραφτεί πάνω σας κατά παραγγελία είστε σε ιδανική θέση. Πληρώνετε κάποιον ειδικά για να σας προσφέρει τέλεια εφαρμογή. Απαιτείστε την. Όσοι φοράτε ρούχα μαζικής παραγωγής φροντίστε να επιλέξετε το σωστό νούμερο. Υπάρχουν βέβαια και ρούχα που το ίδιο το κόψιμό τους δεν κάθεται στο σώμα μας. Τα περισσότερα όμως προσαρμόζονται αρκετά καλά αν διαλέξουμε το σωστό μέγεθος, ούτε στενό ούτε φαρδύ. Ακούστε την συμβουλή του πωλητή (συνήθως είναι έμπειρος) αλλά με κριτική διάθεση. Εσείς ξέρετε (πρέπει να ξέρετε!) τί σας πηγαίνει καλύτερα. 

Για όσες λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν καλύτερες απευθυνθείτε σε ένα ράφτη ή μια ράφτρα. Δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αλλά μπορούν συχνά να επέμβουν ουσιαστικά σε λεπτομέρειες, ιδίως σχετικά με το μήκος μανικιών, μπατζακιών κλπ.

Θα δώσουμε συν τω χρόνω πληροφορίες για την σωστή εφαρμογή σακακιών, παντελονιών, πουκαμίσων κλπ. Ρίξτε προς το παρόν μια ματιά σε μερικές γενικές πληροφορίες για τη σωστή εφαρμογή των ρούχων εδώ: http://howclothesshouldfit.com/. Δυστυχώς είναι στα αγγλικά αλλά ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι οι εικόνες δίνουν το μήνυμα με σαφήνεια.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τολμήστε στα σωστά πλαίσια!

Βόλτα στα υφασματάδικα της Αθήνας

Ερώτηση Αναγνώστη #2: Πού μπορώ να ράψω ένα χειροποίητο κοστούμι στην Αθήνα;