Στυλάτα #1: Ρουβάς και Ολυμπιακός

Εγκαινιάζοντας μια νέα "στήλη" στο ιστολόγιο, θα σχολιάζουμε σε τακτική βάση διάφορα θετικά και αρνητικά από τις εμφανίσεις που βλέπουμε στα μέσα ενημέρωσης τις περασμένες ημέρες. Ο σκοπός είναι να δείχνουμε σε κάθε περίπτωση τα "σωστά" και τα "λάθος" της εμφάνισης, του στυλ και της συμπεριφοράς με εμφανή τρόπο.

1. Αναχωρεί η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού για το Παρίσι, προκειμένου να αγωνιστεί εναντίον της Παρί Σαιν Ζερμαίν στα πλαίσια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (ελληνιστί Champions League). Θα δούμε λοιπόν παρακάτω τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΟΣΦΠ, οι οποίοι, επειδή αναχωρούν ως αποστολή, φορούν όλοι την επίσημη εμφάνιση της ομάδας. Εδώ έγκειται το σημαντικό, ότι έχουμε να κάνουμε με τέσσερις άνδρες παρόμοιας ηλικίας, εξαιρετικής σωματικής κατάστασης, καθότι επαγγελματίες αθλητές, και ντυμένους με τα ίδια ακριβώς ρούχα. Όπως όμως φαίνεται και στο μη "ειδικό" μάτι, οι δύο πρώτοι είναι σαφώς πιο κομψοί και ευπαρουσίαστοι εν σχέσει προς τους δύο δεύτερους που παρότι φορούν κοστούμι μοιάζουν μάλλον ατημέλητοι.

Ρ. Χιμένεθ Γκάγκο

Ολ.Ογενέιε
Οι Χιμένεθ και Ογενέιε παραπάνω φαίνονται πολύ κομψοί και καλοντυμένοι. Τα σακάκια τους έχουν σωστή εφαρμογή, τα έχουν (σωστά) κουμπωμένα, το μανίκι του σακακιού έχει το σωστό μάκρος και γενικά πλην ελαχίστων λεπτομερειών η εικόνα τους είναι άψογη.

Μπ. Μέγιερι (αριστερά) και Ντ. Φουστέρ (δεξιά)
Αντιθέτως, οι Μέγιερι και Φουστέρ φαίνονται σαν έχουν φορέσει ρούχα που δεν είναι δικά τους αλλά τα φορούν για να εκτελέσουν κάποιο καθήκον, καταναγκαστικά. Ο μεν Μέγιερι με ξεκούμπωτο σακάκι, μακριά μανίκια, μισολυμένη και κοντή γραβάτα δείχνει σαν να έχει ξενυχτήσει σε μπουζουξίδικο, ο δε Φουστέρ με κοντά μανίκια και κακοδεμένη γραβάτα σαν έφηβο που φορά για πρώτη φορά κοστούμι. Επίσης τα παντελόνια τους δείχνουν λίγο φαρδιά και πολύ τσαλακωμένα. 

2. Η δεύτερη περίπτωση αφορά την εμφάνιση του τραγουδιστή-παρουσιαστή-ηθοποιού (και άλλα ίσως) Σάκη Ρουβά σε τελετή βράβευσής του. Η ποπ μουσική και κουλτούρα δεν είναι το φόρτε μου, όμως εν προκειμένω ο Σάκης Ρουβάς παρουσιάστηκε εξαιρετικά σωστά και κατάλληλα ντυμένος, δείχνοντας πώς ένας πολύ μοντέρνος άνδρας μπορεί να είναι σωστά ντυμένος για την περίσταση, την ώρα κλπ. Πρόκειται λοιπόν για τελετή βράβευσης του κ. Ρουβά και αρκετών άλλων γνωστών Επτανησίων (μεταξύ τους ο κ. Μίμης Πλέσσας και η κ. Τζένη Ρουσσέα) από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδος στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία επισήμων προσώπων. Πρόκειται λοιπόν για επίσημη εκδήλωση που γίνεται βραδυνή ώρα και στην οποία ο Σάκης Ρουβάς είναι τιμώμενο πρόσωπο. Επέλεξε λοιπόν άριστα, να εμφανιστεί με βραδυνή αμφίεση, με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα. Έδειξε έμπρακτα πώς μπορούμε σε σύγχρονες συνθήκες να αντικαταστήσουμε το πάλαι ποτέ επίσημο ένδυμα, και την μία και μοναδική περίσταση στην οποία μπορούμε να φορέσουμε μαύρο κοστούμι (πέραν του γάμου μας).

Στις λεπτομέρειες τώρα, η εφαρμογή του κοστουμιού ήταν γενικώς πολύ καλή -πλην ίσως των μανικιών που έπρεπε να είναι λίγο πιο κοντά, το παπούτσι απολύτως ταιριαστό και η μόνη λεπτομέρεια που θα ολοκλήρωνε την εμφάνιση και έλειπε ήταν μια απλή λευκή pochette. Ένα επίσης μικρό λάθος ήταν τα "καπάκια" (flaps) στις τσέπες του σακακιού, τα οποία έπρεπε να είχαν μπει μέσα στις τσέπες επιβεβαιώνοντας το επίσημο της εμφάνισης.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τολμήστε στα σωστά πλαίσια!

Βόλτα στα υφασματάδικα της Αθήνας

Ερώτηση Αναγνώστη #2: Πού μπορώ να ράψω ένα χειροποίητο κοστούμι στην Αθήνα;