Συμβουλή #3: Αντικρουόμενα στυλ


Αποφύγετε να μπερδεύετε διαφορετικά και αντιφατικά μεταξύ τους στυλ και είδη ένδυσης. Δείτε ως παράδειγμα την παραπάνω φωτογραφία. Ένα ανθρακί ριγέ (pinstripe) κοστούμι με λευκό πουκάμισο (συνδυασμός που παραπέμπει ευθέως σε επαγγελματικό business ντύσιμο) φορεμένο σε συνδυασμό με ένα waxed jacket, ένα πανωφόρι προορισμένο για κυνήγι, ψάρεμα και γενικά εξορμήσεις και δραστηριότητες στην εξοχή. Πρόκειται για είδη και ύφη ένδυσης που έρχονται σε ευθεία αντίθεση. 

Όσο κι αν μπορεί να μας εντυπωσιάζουν τέτοιοι συνδυασμοί σε φωτογραφίσεις μόδας και περιοδικά, πρέπει να τους αποφεύγουμε, επειδή στην καθημερινή ζωή σχεδόν πάντα δίνουν το μήνυμα ότι δεν ξέρουμε να ντυθούμε σωστά και να επιλέξουμε τα σωστά ρούχα. Αφήστε αυτές τις ακρότητες για τις επιδείξεις και τις φωτογραφίσεις μόδας και λίγους εξαιρετικά εμβριθείς γνώστες της ένδυσης που μπορούν να λυγίζουν τους κανόνες γνωρίζοντας πού και πόσο να δείξουν την εκκεντρικότητά τους. Εμείς οι υπόλοιποι αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε καλοντυμένοι, συνδυάζοντας άνετο και σωστό ντύσιμο και εν γένει εμφάνιση. 

Μπορούμε με σχετική ασφάλεια και μαθαίνοντας σιγά-σιγά να συνδυάζουμε στοιχεία από παραπλήσια και συμπληρωματικά ενίοτε είδη ένδυσης, πχ σπορ και casual, αλλά όχι από εκ διαμέτρου αντίθετα. Μείνετε σε χαρτογραφημένα και ασφαλή νερά. Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε με εκκεντρικότητα, εντυπωσιάστε με την κομψότητα, φτάνει και περισσεύει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τολμήστε στα σωστά πλαίσια!

Βόλτα στα υφασματάδικα της Αθήνας

Ερώτηση Αναγνώστη #2: Πού μπορώ να ράψω ένα χειροποίητο κοστούμι στην Αθήνα;